Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την συνέχιση του αγώνα των φοιτητών και τις επιθέσεις που δέχτηκε η κατάληψη
Βρισκόμαστε σαν σύλλογος φοιτητών Π.Κ. μαζί με άλλες 300 σχολές και τμήματα σε όλη την Ελλάδα σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου και συνολικά στην κυβερνητική και τροικανή πολιτική εδώ και 3 εβδομάδες.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σε όλη την Ελλάδα και προχωρούμε σε διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και εξορμήσεις στις περισσότερες πόλεις της Ελλαδας για την ανατροπή του νόμου και της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής.
Ενώ λοιπόν το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στις καταλήψεις και τους δρόμους, η κυβέρνηση μετά και το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό και τους φοιτητές! Από τη μία με το μονόδρομο των μέτρων και από την άλλη εξαπολύοντας τις δυνάμεις καταστολής και το παρακράτος στις φοιτητικές καταλήψεις. Η κυβέρνηση και όλο το σάπιο αστικό προσωπικό κάνει μια συντονισμένη επιχείρηση με φασιστικές ομάδες και παρακρατικούς που τους υποθάλπτει χρόνια για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα και το φοιτητικό κίνημα. Αυτό επιχειρήθηκε και εχθές στη Θεσσαλονίκη στο ΑΠΘ και τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα! Η προσπάθειές τους έπεσαν και θα συνεχίσουν να πέφτουν στο κενό!

Έτσι έγινε και στα Χανιά...
Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες με τελευταία ενέργεια τα ξημερώματα της Κυριακής 18/9 στις 4.00 επιχειρήθηκε από διάφορες ολιγομελείς ομάδες να χτυπηθεί η κατάληψη των φοιτητών , καίγοντας και κλέβοντας τα πανό μας, και με θρασύδειλη επίθεση ενάντια σε ένα συμφοιτητή μας με σπρέι πιπεριού (παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ) έξω από το χώρο της Γαλλικής σχολής όπου και στεγάζεται το τμήμα Αρχιτεκτόνων περνώντας στα μουλωχτά με μηχανάκι.
Η άμεση και γρήγορη απάντηση του φοιτητικού συλλόγου με οργανωμένη μαζική κινητοποίηση και περιφρούρηση του ασύλου και της κατάληψης εμπόδισε την παραπάνω προσπάθεια προβοκάτσιας και του έτρεψε σε φυγή.
Δηλώνουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ότι θα κλιμακώσουμε την πάλη μας με πρώτο μεγάλο σταθμό την πανελλαδική διαδήλωση στην Αθήνα την Πέμπτη 22/9. Ξεκινάμε για να ενωθούμε με όλο το λαό, με τους μαθητές που ξεκινάνε καταλήψεις και κινητοποιήσεις, τα μεγαλειώδη απεργιακά κύματα των εργαζομένων και τις πλατείες του μαχόμενου λαού.

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν τρομοκρατούμαστε από τη χούντα κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ και τα παρακρατικά παιδιά τους! Οργανώνουμε τις καταλήψεις μας και τον αγώνα μας πιο μαζικά πιο περιφρουρημένα πιο δυναμικά!
Γιατί όταν ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία αγωνίζονται και βγαίνουν στους δρόμους καμία χούντα δεν είναι ανίκητη!



και στην Αθήνα ..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Την Πέμπτη 15/9 διεξήχθη ένα ακόμα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο όπου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας δήλωσαν με τη μαζική τους παρουσία την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Την ίδια μέρα ομάδα που αυτοπροσδιορίζεται «αναρχική» επέλεξε να επιτεθεί με παρακρατικό - φασιστικό τρόπο σε αγωνιζόμενους φοιτητές που περιφρουρούσαν τις καταλήψεις τους στο Πολυτεχνείο. Το βράδυ μετά τη διαδήλωση, επιχειρήθηκε επίθεση που στόχο είχε να χτυπήσει το φοιτητικό κίνημα και τις καταλήψεις και να σπείρει την τρομοκρατία στους φοιτητές που αγωνίζονται. Γύρω στη 1.30 το πρωί, ομάδα τραμπούκων επιτέθηκαν σε αγωνιστές στην κατάληψη της σχολής του Χημικού χτυπώντας στοχευμένα αγωνιστή φοιτητή, μέλος του ΑΣΥΧ, σχήματος της ΕΑΑΚ. Οι νοσταλγοί των πρακτικών της ΕΚΟΦ και της ΟΝΝΕΔ δεν σταμάτησαν εκεί:  Στις 3.30 ακολούθησε επίθεση, από γνωστή παρακρατική ομάδα 20 και πλέον κρανοφόρων, η οποία έχει και στο παρελθόν επιτεθεί σε πολιτικούς χώρους και αγωνιστές, στην Κατάληψη των Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών του ΕΜΠ, στοχοποιώντας το σχήμα και τους αγωνιστές του ΑΧΜΜΕΤ καθώς και μέλη του συλλόγου και άλλων σχημάτων της ΕΑΑΚ τα οποία εκείνη την ώρα περιφρουρούσαν την κατάληψη. Οι παρακρατικοί επιχείρησαν να εισβάλουν στην κατειλημμένη σχολή και στο στέκι του ΑΧΜΜΕΤ με καλυμμένα πρόσωπα, κρατώντας σιδηρολοστούς, πέτρες και γυάλινα σπασμένα μπουκάλια, σπάζοντας τζάμια, τραυματίζοντας αγωνιζόμενους φοιτητές, προσπαθώντας ακόμη και να βάλουν φωτιά στο κτήριο.
Πρόκειται για μια μεθοδευμένη παρακρατική επίθεση ασφαλίτικου τύπου που επεδίωξε να χτυπήσει το κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων, στοχοποιώντας τους πιο αγωνιστικούς συλλόγους και τις πιο ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις που εδώ και χρόνια όπως και στην κρίσιμη αυτή περίοδο αποτελούν το πολιτικό νεύρο και την πρωτοπορία των αγώνων της νεολαίας. Η επίθεση σε χώρο κατάληψης με τέτοιους όρους είναι μια κίνηση που έχει γίνει ιστορικά μόνο από αφανείς κατασταλτικούς μηχανισμούς και τους φασίστες της ΟΝΝΕΔ και της Χρυσής Αυγής και είχε κάθε φορά τον ίδιο στόχο. Την κατατρομοκράτηση του νικηφόρου αγώνα των φοιτητών και την καταστολή των κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα των πιο ριζοσπαστικών τους όψεων και πρακτικών. Πέρα από τα παραπάνω η συγκεκριμένη επίθεση συμβάλει και στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης και κατάργησης του ασύλου
Στην περίοδο όπου οι φοιτητές και οι σπουδαστές επέλεξαν να δώσουν βροντερή απάντηση στον πόλεμο που τους κήρυξε η κυβέρνηση, με την ψήφιση ενός νόμου πλαισίου που έρχεται να διαλύσει συνολικά το ελληνικό πανεπιστήμιο, φαίνεται ότι παρακρατικά και τραμπούκικα στοιχεία επιχειρούν να δημιουργήσουν γεγονότα στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου ώστε να δώσουν επιχειρήματα στην ρητορεία κατασυκοφάντησης των αγώνων της νεολαίας. που παλεύει για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της σε εκπαίδευση και εργασία. Για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη ενέργεια ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα σχέδια της κυβέρνησης.
Δεν θα τα καταφέρουν. Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης που αντιμετωπίζουν κάθε εβδομάδα στο δρόμο, δεν τρομοκρατούνται από τις συκοφαντίες που εξαπολύουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, δεν τρομοκρατούνται από τις απειλές της Υπουργού Παιδείας για χαμένα εξάμηνα και εξεταστικές. Να ξέρουν καλά όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που αγωνίζονται δεν θα τρομοκρατηθούν, δεν θα υποχωρήσουν, δεν θα σταματήσουν να παλεύουν για την ανατροπή του νόμου που υπερψήφισε η λυκοσυμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, δεν θα σταματήσουν να βάζουν στο στόχαστρο την Κυβέρνηση και την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ που θέλει να διαγράψει τη γενιά μας. Γιατί σε μια περίοδο που το κίνημα των καταλήψεων απειλεί τη σταθερότητα όχι μόνο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος, ξέρουμε καλά ότι η κυβέρνηση θα επιστρατεύσει κάθε μέσο τρομοκρατίας και καταστολής. Γι΄αυτό και οδηγούμαστε στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι η επίθεση αυτή είναι επιλογή παρακρατικών κέντρων.
ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ οι ενορχηστρωτές και οι φορείς αυτής της επίθεσης ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και μαχητικότητα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου και της Κυβέρνησης του Μνημονίου.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα περιφρουρήσουν πολιτικά και οργανωτικά τον αγώνα και τις καταλήψεις τους, το άσυλο και τους ζωντανούς πολιτικοσυνδικαλιστικούς χώρους απέναντι σε κάθε κρατική επίθεση, είτε εμφανή, είτε αφανή. Θα πάρουν την  απάντησή τους από το ορμητικό φοιτητικό κίνημα που θα σπάσει την κρατική τρομοκρατία και θα νικήσει. Καλούμε κάθε πολιτική δύναμη του αγώνα, κάθε σύλλογο και συντονιστική επιτροπή Κατάληψης να καταγγείλει  την κυβερνητική και  παρακρατική λύσσα και να στρατευτεί για την υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα της νεολαίας.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ